logo

Søk

Velg språk

Fire nye investeringer i Sentral-Amerika

På slutten av 2014 inngikk Norfund fire nye investeringsavtaler i Sentral-Amerika. En i fornybar energi og tre i finansinstitusjoner:

  • Scatec Solar Agua Fria prosjektet er et 60 MW solkraft-prosjekt i Honduras som Norfund og KLP signerte den 23.desember. Prosjektet vil være et viktig bidrag til strømproduksjonen i landet og vil styrke private energiutviklere. Agua Fria er ett av de første solkraftverkene i Honduras, som nå får hele 55% av strømforsyningen fra dyre diselkraftverk. Prosjektet er også et viktig steg for Scatec Solars aktivitet i Sentral-Amerika.
  • Norfund har investert i Banco Industrial El Salvador (BIES), en liten bank i El Salvador som ble opprettet i 2011. Banksektoren i landet er fra tidligere av dominert av multinasjonale aktører og støre Colombianske banker som fokuserer på store bedriftskunder. BIES retter seg derimot mot små og mellomstore selskaper innen tre sektorer: Produksjonsindustri, tjenestetilbydere og handel.
  • I Nicaragua, Norfund har Norfund gitt et lån til Banco LAFISE Nicaragua, det største selskapet i LAFISE-gruppen i Sentral-Amerika. Norfunds lån vil bidra til økt tilgang til kapital for små og mellomstore bedrifter i Nicaragua. Banco LAFISE har et stort distribusjonsnettverk med 79 kontorer og 160 minibanker i hele landet, også i rurale områder hvor de tilbyr kreditt til blant annet kaffe-, ris-, sukker og peanøttbønder.
  • Norfund har også investert 11,5 millioner egenakpital i CIFI for å støtte deres arbeid med infrastrukturprosjekter i Sentral-Amerika.

Norfund - Fridtjof Nansens Plass 4, N-0160 Oslo - Phone +47 22 01 93 93 - Fax: +47 22 01 93 94