logo

Søk

Velg språk

Norfund, FMO og Rabobank går sammen for å styrke finanssektoren i Afrika sør for Sahara.

De tre partene har besluttet å etablere et nytt investeringsfellesskap for å bidra til utvikling av en inkluderende finanssektor, økonomisk vekst og fattigdomsreduksjon i Afrika sør for Sahara.

Norfund, FMO og Rabobank er enige om å slå sammen sine eksisterende eierandeler i finansinstitusjoner i Afrika sør for Sahara. Det nye investeringsfellesskapet, under navnet Arise, vil da starte opp med en portefølje til en verdi av 660 millioner amerikanske dollar (5.500 millioner norske kroner) med   investeringer i 20 land i Afrika Sør for Sahara. Det forventes at Arise vil vokse til å bli et selskap med aktiva på over 1 milliard amerikanske dollar (8.500 millioner norske kroner) i løpet av noen år. 

Kjell Roland, administrerende direktør i Norfund sier: “Etableringen av Arise vil bidra til utvikling av finanssektoren i Afrika i en helt annen skala enn det Norfund kunne få til på egenhånd. Partnerskap med erfarne og likesinnede investorer som FMO og Rabobank vil sikre topp bankekspertise, så vel som ekspertise innen teknologi og ledelse i Arise.”

Les hele pressemeldingen her.

Norfund - Fridtjof Nansens Plass 4, N-0160 Oslo - Phone +47 22 01 93 93 - Fax: +47 22 01 93 94